Ilmoita sivu Googlelle – se nopeuttaa sivujen indeksointia

Google Search Console antaa arvokasta tietoa sivustosi suorituksesta

Miten saan kotisivut näkymään Googlessa?

Jos ihmettelet ja tuskailet, miten saada yritys Google-hakuun näkyviin parhaimmalla mahdollisella tavalla, olet tullut oikeaan paikkaan. Digibyrå tarjoaa asiakkailleen kullanarvoisia vinkkejä sivuston Google-näkyvyyttä ajatellen. Tarjoamme hakukoneoptimointia niille, joiden aika tai taidot eivät riitä sivuston näkyvyyden parantamiseen luonnollisissa hakutuloksissa. Mutta tarjoamme myös vinkkejä tee-se-itse tyypeille. Ensimmäinen kysymys lienee Google-näkyvyyden parantamisen suhteen: miten listautua Googlen hakukoneeseen? Sivujen näkyminen Googlessa alkaa sivujen indeksoinnilla, mikä tarkoittaa sitä että sivusto listautuu Googlen hakemistoon.

Silloin on syytä varmistaa, että sivuston robots.txt-tiedosto tai julkaisujärjestelmä ei estä sivujen indeksointia. Kun olet käynyt robots.txt-tiedoston läpi ja varmistanut ettei julkaisujärjestelmässä ole sivujen indeksoinnin estoa päällä, ilmoita sivu Googlelle.

Lähetä hakemistoon kokonainen sivusto

Sivuston hakemistoon lähettäminen nopeuttaa sivujen indeksointia todella paljon. Hyvä ohjenuora on, että kun olet julkaissut uuden sivuston tai edes yhden uuden alasivun jo olemassa olevaan sivustoosi, lähetä sivut hakemistoon tämän jälkeen. Voit pyytää sivujen indeksointia kokonaan uudelleen tai vain ainoastaan yhden alasivun ja tämän kautta linkittyvien alasivujen hakemistoon lähettämistä.

Voit pyytää sivuston indeksointia hakemistoon täältä

Ilmoita sivu Googlelle – lähetä se hakemistoon näin

Kun olet julkaissut uudet sivut tai tehnyt merkittäviä muutoksia vanhaan, voit lähettää sen kokonaan uudestaan Googlen hakemistoon

Silloin kun uudet sivut on juuri julkaistu tai vanhaa sivustoa on myllerretty oikein kunnolla sisällön suhteen, kannattaa lähettää se kokonaan uudestaan Googlen hakemistoon. Täytät vain sivuston URL-osoitteen tyhjään kenttään ja varmistat Googlelle, että ihminen on tämän pyynnön taustalla – ”en ole robotti ruksia” klikkaamalla.

Ilmoita yksittäinen alasivu Googlen hakemistoon

Silloin kun olet julkaissut uuden alasivun tai tehnyt merkittäviä muutoksia yksittäiseen alasivuun, voit Googlen Search Consolen (entiseltä nimeltään Webmaster Tool) kautta lähettää sen uudelleen hakemistoon. Tällöin ei siis koko sivustoa ilmoiteta Googlelle vaan yksittäinen alasivu erikseen.

Search Consolen voit ottaa käyttöön täältä. Kyseessä on hakukoneoptimoinnin kannalta erittäin tärkeä työkalu eli se kannattaa ottaa käyttöön. Search Console antaa arvokasta tietoa sivuston kehittämiseen liittyen ja tehostaa hakukonenäkyvyyttäsi.

Näin ilmoitat uuden alasivun Googlen hakemistoon

Search Consolen kautta ilmoitat yksittäisen alasivun kätevästi

Kun olet vahvistanut Search Consolen, mene kohtaan Indeksointi ja valitse:

  • Hae kuten Google – sieltä voit yksittäin syöttää haluamasi alasivun ja ensin hakea sen kohdasta Hae tai Hae ja piirrä ruudulle. Sen jälkeen kun sivu on haettu, sen voi lisätä hakemistoon kyseistä komentoa käyttämällä.

Vahvistus tapahtuu joko Google Analytics -seurantakoodin head-osioon sijoittamalla tai muulla vaihtoehtoisella menetelmällä. Edellyttää kuitenkin tahoa, jolla on admin-tason oikeudet sivuston julkaisujärjestelmään.

Toivottavasti artikkelista oli hyötyä ja pääset ohjeiden avulla eteenpäin. Ilmoita sivu Googlelle oitis ja lähetä hakemistoon kaikki tärkeät sivut, jotka haluat Googlen ehdottomasti löytävän. Mikäli haluat apua optimoinnin kanssa, tutustu palveluumme tai ota yhteyttä ja tilaa maksuton kartoitus sivustosi nykytilasta.