Google Adwords Hakusanamainonta

Mitä on hakusanamainonta?

Hakusanamainonta on hakukoneissa tapahtuvaa erittäin tuloksellista mainontaa. Hakusanamainontaa voidaan tehdä hakukoneissa kuten Google, Yahoo, Bing tai Yandex. Google on maailmanlaajuisesti ja etenkin Suomessa käytetyin. Mitä hakusanamainonta käytännössä tarkoittaa?

 • Hakukonemainonta on kustannustehokasta ja tutkitusti tuloksellista
 • Mainos näytetään käyttäjille hakusanan, sijainnin ja mediabudjetin mukaan
 • Mainoksen hinta määräytyy klikkauksen mukaan
 • Hakukonemainonta näkyy hakukoneissa tapahtuvien hakutulosten yhteydessä edellä mainittujen asioiden perusteella

Google-mainonta on ylivoimaisesti suosituinta

Adwords-mainonta eli Googlessa tapahtuva mainostaminen on tehokasta, silla Googlen osuus on yli 90% kaikista hakukoneista käyttäjien keskuudessa. Google AdWords sopii etenkin kotimaisille yrityksille, etenkin niille jotka kosiskelevat asiakkaita Suomen markkinoilta. Suomalaiset käyttäjät suosivat Googlea erittäin paljon.

Miksi hakusanoilla mainostaminen kannattaa?

 1. Mainostaja maksaa vain oikeista kävijöistä, ei pelkästä mainoksen näyttämisestä
 2. Mainosten tulokset ovat mitattavissa helposti ja tarkasti
 3. Tutkitusti ROI eli Return On Investment on erinomainen hakusanamainonnassa

Mikäli Googlen paremmat sijoitukset kiinnostavat myös luonnollisten hakutulosten puolelta, tutustu tarjoamaamme hakukoneoptimointiin täältä.

Google AdWords-mainonta ja sen hinta

Mitä Google AdWords-mainonta sitten maksaa? Sen hinta koostuu muutamasta hintaan vaikuttavasta seikasta. Mainoksen laatu on tärkeässä roolissa hinnan muodostumista ajatellen ja laatuun voivat vaikuttaa sekä hakusanamainontaa toteuttava kumppanisi, että myös kotisivujesi laatu.

Mitä hakusanamainonta maksaa?

Mitä hakusanamainonta maksaa?

Hakusanamainonta on monipuolinen ja kustannustehokas tapa mainostaa – se soveltuu oikeastaan mille tahansa markkinointibudjetille.

 • Mainoksen näkyminen ei vielä maksa mainostajalle mitään – maksat vain kävijöistä, jotka klikkaavat mainostasi
 • Yksi mainoksen kautta sivuillesi tullut kävijä maksaa 0,10-7€
 • Mainonnan hinnoittelu perustuu hakusanojen laatupisteisiin sekä vallitsevaan kilpailutilanteeseen ja lokaatioon
Laadukasta AdWords-mainontaa

Laadukasta AdWords-mainontaa

Google määrittää mainosten hakusanoille omat laatupisteet, jotka muodostuvat mainoksen osuvuuden ja siitä ohjautuvan laskeutumissivun osuvuuden mukaan.

 • Kun mainoksen laatupisteet ovat hyvät, klikkihintasi laskevat
 • Klikkihinta voi parhaimmillaan laskea jopa 30%
 • Autamme sinua saavuttamaan mahdollisimman hyvät laatupisteet mainoksillasi

Miksi hakukonemainonta on kustannustehokas tapa mainostaa?

Hakusanamainonta on kustannustehokas tapa, koska maksat ainoastaan mainosten klikeistä. Mainosten näyttämisestä et siis joudu maksamaan mitään. Jos vertaat tätä vaikkapa perinteiseen printtimainontaan, tarkoittaa se käytännössä tätä:

Mainospaikka vaikkapa lehdessä on ilmainen eli maksat vaan ja ainoastaan asiakkaista, jotka mainoksesi nähtyään tulevat kotisivuillesi. Näin hakukonemainonta ja etenkin Googlen AdWords-mainonta periaatteessa toimii. Mainospaikka vain on digitaalinen.

Adwords-mainontaa optimoimalla vaikutat klikkihintoihin

Mainosten klikkihinnat vaihtelevat sanakohtaisesti kilpailutilanteen ja sijoitusten mukaan, mutta keskimääräisesti ne ovat Suomessa noin 10–50 sentin luokkaa. Mainosten hintaan vaikuttaa myös mainostekstin ja mainoksesta ohjautuvan kohdesivun laatu. Niihin hakusanamainonnan asiantunteva kumppanisi voi myös vaikuttaa.

Hakusanamainonnan kohdennus

Hakusanamainonta tavoittaa juuri ne ihmiset, jotka sinä haluat tavoittaa. Sellaiset potentiaaliset asiakkaat, jotka ovat tekemässä ostopäätöstä sinun myymäsi tuotteen tai palvelun suhteen. Lisäksi hakukonemainonta tavoittaa potentiaaliset asiakkaat juuri oikealla hetkellä.

Hakusanamainonnan kohdistaminen onnistuu hyvin, kun valitaan oikeat avainsanat huolellisesti. Avainsanoilla tarkoitetaan hakutermejä, joilla mainos näytetään hakutulosten yhteydessä. Avainsanojen eli hakusanojen määrittelyn on todella tärkeä osa hakusanamainontaa ja sen suunnittelua. Sitten kun yritys on löytänyt sille sopivimmat hakusanat, yrityksen Google-mainos näytetään juuri oikealle kohderyhmälle. Me autamme yritystäsi löytämään oikeat hakusanat.

Hakukonemainonta voidaan kohdentaa myös vaikkapa maan, paikkakunnan tai ajankohdan mukaan. Esimerkiksi paikallisesti palveluitaan tai tuotteitaan tarjoavan yrityksen ei kannata mainostaa kaikille suomalaisille – Google-mainonta kannattaa tällöin kohdentaa ainoastaan omalle kohderyhmälleen paikallisesti. Tätä on Adwords-mainonta parhaimmillaan.

Laitetaan Google-mainontasi tuottamaan paremmin

Oikein toteutettu Google-mainostaminen tuottaa hyvin lisäarvoa ja on erittäin kustannustehokasta. Me mittaamme hakusanamainonnan laatua koko ajan. Käytössämme on hakusanamainonnan työkalujen lisäksi myös analytiikka. Emme turvaudu pelkästään automaattiraportteihin vaan tarvittaessa tuotamme räätälöityjä raportteja asiakkaillemme. Sellaisia raportteja, joista on hyötyä asiakkaalle. Mittaamme hakukonemainonnan tuloksia ja teemme parannusehdotukset sen mukaan. Merkittävimmät muutokset viestimme heti.