Nettisivut WordPress-julkaisujärjestelmällä

Kotisivujen suunnittelu alan asiantuntijan toimesta

Nettisivujen teko WordPressillä

Jos tilaat nettisivut yritykselle, kannattaa ne yleensä tilata ammattilaiselta – toki WordPress on julkaisujärjestelmänä äärimmäisen helppo hieman kokemattomallekin tekijälle. Alan ammattilainen kuitenkin osaa ottaa huomioon sellaisia seikkoja, joita noviisi ei välttämättä tule ajatelleeksi. Esimerkiksi käytettävyys ja hakukonelöydettävyys ovat asioita, jotka vaativat erityistä huomiota. Ja ammattilainen yleensä kiinnittää näihin seikkoihin enemmän huomiota – hakukonelöydettävyyttä parantaa myös hakukoneoptimointi, joka ei suinkaan sisälly nettisivujen tekoon ja hintaan automaattisesti. Digibyrå tarjoaa nettisivujen suunnittelun lisäksi myös hakukoneoptimointia.

Mitä maksaa WordPress-nettisivut

Nettisivujen tuntihinta ei välttämättä vielä merkitse mitään ostajan näkökulmasta. Joku voi tehdä 50 euron tuntihinnalla nettisivut, joka kuulostaa lähtökohtaisesti halvalta. Mutta halpa tuntihinta menettää merkityksensä, mikäli tekijä tarvitsee nettisivujen tekoon liikaa työtunteja. 100 euron tuntihinta voi siis olla paljon järkevämpi silloin kun tekijä on osaava ammattilainen, joka tekee perussivut muutamassa tunnissa.

Halpa ei muutoinkaan tarkoita automaattisesti hyvää. Jos nettisivut tehdään yritykselle halvalla, voi jälki olla myös sen näköistä, ja se ei tietenkään ole yrityksen imagolle hyvä asia. Ja vaikka yrityksen nettisivut olisivatkin tyylikkäät, voi niissä silti piileä taustalla jotain perustavanlaatuisia teknisiä ongelmia, joita ei ole halvalla nopeasti tehtynä otettu huomioon.

Kannattaa siis kysellä tarkemmin nettisivujen tekijältä, miten hän tunnit käyttää ja mitä kaikkea hän huomioi nettisivuja tehdessään.

  • Halvat nettisivut saa alkaen 300 eurosta 600 euroon.
  • Digibyrå voi toimittaa nettisivuja vastaavanlaiseen hintaan mutta silloin nettisivut tehdään kustannustehokkaasti, mahdollisimman pienellä tuntimäärällä.
  • Enemmän mittatilaustyötä vaativat nettisivut maksavat yleensä 1000 eurosta ylöspäin.
  • Verkkokauppa vaatii paljon räätälöityä tekemistä, joten mikäli nettisivuihin on tarkoitus tuoda mukaan verkkokauppaominaisuus, maksaa tämä ekstraa – yleensä vähintään 1000 eurosta ylöspäin, riippuen tuotteiden määrästä ja siitä, kuka tuotteet syöttää verkkokauppaan.

Tilaa nettisivujen suunnittelu meiltä

Kerromme aina rehellisesti nettisivujen hinnan eli mitä suunnitteluun sekä tekoon menee aikaa ja paljonko se maksaa. Nettisivujen teko onnistuu WordPressillä meiltä vaivattoman helposti, joten perustason sivut saat varmasti edulliseen hintaan. Mikäli nettisivujen suunnittelu vaatii paljon räätälöityä tekemistä, nostaa se toki myös hintaa. Silloin tuntimäärä nousee normaalia korkeammaksi, joka näkyy myös sivuston hinnassa. Siksi sinun kannattaa tarjouspyyntöä kysyessä määritellä mahdollisimman tarkasti tarpeesi:

  • Kuinka laajan sivuston tarvitset eli montako alasivua?
  • Millaiset sivut visuaalisesti – pitääkö sivustossa olla paljon visuaalisesti haastavia ratkaisuja?
  • Onko kyseessä verkkokauppa ja paljonko tuotteita sinne tulee? Syötätkö itse tuotteet verkkokauppaan vai tekeekö nettisivujen suunnittelija sen?
  • Pitääkö sivustolle saada jotain sellaisia toiminnallisuuksia, jotka vaativat erikoistekemistä?

WordPress-nettisivut antavat rahoille vastinetta

Kuten mainittu, WordPress on alustana niin helppokäyttöinen ja paljon asioita mahdollistava, joten siksi nettisivut kannattaa tehdä WordPress-julkaisujärjestelmällä. WordPressin päivittäminen on vaivattoman helppoa eli sitten kun ammattilainen on toimittanut sinulle valmiit nettisivut ja omat tunnukset julkkariin, pystyt todella helposti tekemään myös yksittäisiä päivityksiä sivustolle.

Kannattaa panostaa nettisivuja ostaessa nettisivujen toimittajan tasoon. Vaikka se tarkottaisi hieman kovempaa hintaa. Toki ei kannata liikaakaan maksaa. Joskus nettisivutoimittajan raskas organisaatiorakenne tekee sen, että hinta pomppaa kohtuuttoman isoksi. Jos siis palveluntarjoajasi pyytää sivujen tekemisestä mielestäsi liikaa, kannattaa pyytää tarjouspyyntö muualta. Jos perussivut ilman verkkokauppamahdollisuutta tai muuta räätälöityä tekemistä vaativaa toiminnallisuutta maksavat vaikkapa kymppitonnin, sinua ollaan huiputtamassa.