Vastaa asiakkaiden hakuun – niin Ikea Retail Therapy tekee

Mitä käyttäjät hakevat Googlesta - Ikea vastaa

Ikea lanseerasi hiljattain hauskan sivuston: Ikea Retail Therapy

Sen perusidea on se, että Ikean tuotteita on nostettu esiin suosittujen Google-hakujen ongelmanratkaisijoina. Osa toimii ihan oikeasti kyseiseen hakuun sopivana vastauksena, osa sitten on mustaa huumoria á la Ikea. Tuotteet ovat siis nimetty parisuhde- tai perheongelmiin viittaavien hakujen mukaan. Mukana on perinteinen ”puoliso kuorsaa” englanniksi haettuna, tai ”tyttäreni on ulkona koko yön”. Ensimmäinen ohjaa Ikean sohvasänkyyn ja jälkimmäinen diskopalloon.

IKEA RETAIL THERAPY from Ourwork on Vimeo.

Mitä tästä SEO-opimme?

Vaikka sivusto ei ole teknisesti, eikä sisällöltään tarpeeksi hyvin optimoinnin kannalta toteutettu, on sen perusidea hauskuuden lisäksi hyvä. Siis SEO-mielessä. Ikea herätti luonnollisesti hyvin huomiota kampanjan toteuttajan eli Åkestam Holst mainostoimiston nokkeluuden ansiosta. Se olisi voinut kuitenkin parantaa myös Google-näkyvyyttään tällä boksin ulkopuolelta tulevalla ajattelullaan – jos sivusto olisi kunnolla hakukoneoptimoitu.

Tässä tapauksessa huumorin vuoksi äärimmäisyyksiin viety hakuihin vastaaminenhan on periaattessa juuri sitä, mitä hakukoneoptimointi parhaimmillaan pyrkii tekemään. Vastaamaan hakukoneiden käyttäjien hakuihin. Aiheesta olemme jo aikaisemmin kirjoittaneetkin pitkän hännän hakusanojen yhteydessä – jos sinulle on ehtinyt kertyä jo kohtuu iso asiakaskunta, joka kyselee sinulta paljon palveluihisi liittyviä asioita, ota nämä kysymykset talteen ja vastaa niihin yrityksesi nettisivuilla.

Ikea vastasi Retail Therapy kampanjallaan käyttäjien Google-hakuun

Tässä ihan oikea ratkaisu ongelmaan Ikealta

Vastaa kysymyksiin myös tulevaisuudessa

Googlen äänihaku on jo hyvässä käytössä Suomen ulkopuolella ja varmasti tulee lähivuosina yleistymään myös Suomessa. Tässä yksi syy lisää, miksi kannattaa vastata käyttäjien kysymyksiin omilla nettisivuilla. Kysymysten asettelu on tärkeä osa hakukäyttäytymistä nyt ja jatkossa. Hakukoneoptimoinnin teesit vuodelle 2017 sekä tuleville vuosille kannattaa lukea blogistamme.

Lue lisää SEO-blogistamme ajankohtaisia asioita hakukoneoptimointiin liittyen.