Mikä on SEO?

Mitä tarkoittaa SEO eli search engine optimization?

Mitä SEO tarkoittaa?

  1. SEO muodostuu sanoista search engine optimization eli hakukoneoptimointi.
  2. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään parantamaan nettisivujen luonnollista eli maksutonta näkyvyyttä hakukoneissa.
  3. SEO on myös tunnettu huoltoasemaketju mutta sillä ei ole mitään tekemistä hakukoneoptimoinnin kanssa
  4. Search Engine Optimization on kansainvälisesti ollut suosittua jo koko 2000-luvun mutta Suomessa siihen ollaan herätty kunnolla vasta lähivuosina.
  5. Hakukoneoptimointia voi ostaa siihen erikoistuneilta yrityksiltä tai sitä voi helposti tehdä myös itse. Tätä varten meillä on olemassa SEO-blogi, josta löydät parhaat vinkit sivuston löydettävyyden parantamiseen.

SEO eli search engine optimization, suomeksi siis hakukoneoptimointi, on palvelu jota myös Digibyrå tarjoaa. Mikäli sinulla ei ole aikaa tai vaadittavaa osaamista optimoida sivustoasi ohjeidemme mukaan, ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kustannusarvio sivustosi optimoinnista. Tarjouspyyntö ei siis vielä maksa mitään. Saat tarvittaessa myös ilmaisen nettisivujesi kartoituksen.

Mikäli koet olevasi kunnon tee-se-itse tekijä, tutustu SEO-aiheiseen blogiimme ja nappaa talteen kultaakin kalliimmat vinkit. Digibyrån blogi on yksi harvoista suomenkielellä optimointia opettavista tahoista netissä.

SEO-huoltoaseman logo | Ei siis mikään hakukoneoptimointiin liittyvä palvelu

SEO on myös huoltoasema, yllä kyseisen ketjun logo

Search engine optimization on monien asioiden summa

SEO eli search engine optimization on sekä uskomusta, että dataan perustuvaa tekemistä. Nettisivujen näkyvyyteen vaikuttaa todella moni asia, ja faktaa on, että Google ei juurikaan kerro näistä asioista. Googlella on toki omat säännöt eli ”guidelines” tai ”best practices” otsikoilla julkaistavat artikkelit optimointiin liittyen. Mutta kaikki Googlen jakamasta tiedosta ei ole välttämättä aina se kaikkein toimivin ratkaisu. Googlen sääntöjä rikotaan koko ajan, jotkut tekevät sen taitavasti jäämättä kiinni rikkeistä. Jotkut taas jäävät kiinni, jolloin Google rankaisee väärin optimoituja sivuja.

Sääntöjen rikkomiseen vaaditaan siis todella syvää osaamista ja jopa taitavimmatkin optimoijat saattavat jäädä joskus kiinni yrittäessään nostaa sivuja hakutuloksissa kepulikonstein. Google toki myös antaa hyviä neuvoja, tärkeintä on löytää neuvoista parhaat.

Google saa mainostuloista todella ison osan, joten siksi sen ei kannata kaikkia asioita paljastaa hakukoneoptimointiin liittyen. Sen käytössä on yli 200 algoritmeihin merkittyä asiaa, jotka arvottavat sivuja hakutuloksissa.

Googlen algoritmit – mitä ne ovat?

”Algoritmit ovat tietokoneohjelmia, jotka etsivät vihjeitä ja palauttavat sinulle juuri haluamasi tuloksen.”

– Google

Tyypillisesti hakukyselyyn on olemassa tuhansia ellei jopa miljoonia hakuun jollain tapaa vastaavia verkkosivuja. Tällöin algoritmit eli tietokoneprosessit ja kaavat muuntavat kysymykset vastauksiksi. Googlen algoritmit käyttävät yli 200 yksilöllistä signaalia tai vihjettä. Algoritmien avulla on mahdollista arvata, mitä käyttäjä milloinkin etsii. Signaalit voivat olla yhtä kuin verkkosivustoilla käytetyt termit, sisällön tuoreus, sijainti tai PageRankin (sivuston luotettavuus) kaltaiset asiat.

Lue lisää Googlen algoritmeistä täältä.