Miten lisätään yritys Google Mapsiin?

Google My Business profiilin luonti on helppoa ja erittäin suotavaa

Eikö olisi jo korkea aika lisätä yritys Google Mapsiin? Mikäli vastasit kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan. Mikäli vastasit ei, kannattaa silti lukea tämä artikkeli. Google My Business -tili ja yrityksen lisääminen Googlen kartalle ovat merkittäviä toimenpiteitä näkyvyytesi kannalta. Siitäkin huolimatta, että palvelu on ilmainen. Yrityksen lisääminen Google Mapsiin hyödyttää yrityksen näkyvyyttä – maalaisjärkikin sen jo sanoo. Onhan kyseessä kuitenkin kartta, jota vielä tänäkin päivänä käytetään myös yritysten ja palveluiden paikantamiseen.

Täsmennettäköön vielä sen verran, että Google pyrkii koko ajan enemmissä määrin siihen, että heidän palveluitaan käytettäisiin laajemmin. Näin ollen kaikki Googlen tarjoama kannattaa ottaa käyttöön tai edes harkintaan sillä silmällä, että siitä on todennäköisesti hyötyä myös hakukonenäkyvyyden kannalta. Motiivit voi olla monet mutta laita yritys Googlen kartalle ja täytä myös muut tiedot Google My Business -profiiliin.

Yrityksen tiedot ja Google Maps – miten lisätään yritys Googlen kartalle

Digibyrån tiedot eivät vielä kartalla ole ja kuten huomata saattaa, satavat karttahaun ehdotukset toimialaa läheltä liippaavien kilpailijoiden laariin

Laita yritys Googlen kartalle jo tänään

Kyseessä on etenkin paikallisuuden kannalta tärkeä toiminto – toki muutoinkin on hyvä kertoa Googlelle, että sinun yrityksesi on fyysisesti olemassa. Tämä vahvistaa myös hakukonejätin tietoutta yrityksestäsi, eikä missään nimessä ainakaan heikennä asemaasi bisneksesi kannalta tärkeitä hakusanasijoituksia silmällä pitäen. Laita siis yritys Googlen kartalle vaikka jo heti tänään, homma on loppupeleissä melko helppoa tehdä.

Miten yrityksen lisääminen Google Mapsiin vaikuttaa näkyvyyteen?

Yrityksen lisääminen Google Mapsiin on kuin rahaa laittaisi pankkiin, ilmaiseksi. Kyllä, Google My Business, jonka kautta saat yrityksen myös Googlen kartalle paikannettua, on tosiaan ilmainen palvelu kaikille.

Yrityksen lisääminen Google Mapsiin antaa Googlelle relevanttia tietoa siitä, että kyseinen yritys on olemassa. Google My Business -profiilin kautta kerrot mm. yrityksen toimialan ja sijainnin – nämä helpottavat hakukoneen määrittelyä. Yrityksesi on helpompi sijoittaa niin paikallisesti kuin toimialankin puolesta mm. sitä läheltä liippaaviin hakuihin.

Toki yrityksesi sivusto todennäköisesti kaipaa myös muita optimointitoimenpiteitä, mutta Google-tilin avulla olet ottanut jo merkittävän askeleen yrityksen näkyvyyden kannalta. Olet tehnyt siitä näkyvämmän Googlelle.

Google My Business -profiili

Yrityksen Google-tili eli Google My Business -profiili on helppo ottaa käyttöön. Kirjaudu palveluun yrityksesi Google-tunnuksilla täältä:

Google My Business

Kun Google-profiili on luotu yritykselle, pääset täyttämään sille yhteystiedot ja mm. www-osoitteen. Nettisivuston ja sivuston kanssa yhtenevien tietojen lisääminen ovatkin näkyvyyden parantamisen kannalta todella tärkeitä toimenpiteitä. Kun olet täyttänyt tietosi, kannattaa pyytää tilin varmistuskoodi Googlelta. Näin yrityksen Google My Business -profiili voidaan varmentaa. Tilin vahvistaminen onnistuu kolmella eri tavalla:

  • Koodi ilmoitetaan puhelimitse eli robotti soittaa siihen numeroon, joka Googlella on kyseisestä yrityksestä tiedossa.
  • Vahvistuskoodin voi pyytää myös sähköpostilla, mikäli Googlella on yrityksen sähköpostiosoite tiedossa. Samoin kuin puhelinvahvistuksen kanssa, kannattaa varmistaa että puhelinnumero tai sähköposti ovat sellaisia, joihin pääset käsiksi. Muutoin vahvistus menee hukkaan.
  • Koodi lähetetään kahden tai kolmen viikon kuluessa yrityksen päättäjälle perinteisellä postilla. Varmennuksen tekemiseen on vain 30 päivää aikaa pyynnöstä, joten kannattaa varmentaa Google My Business heti kun saat koodin postista. Viivästyksiä voi sattua ja silloin pitää pyytää taas uusi koodi.

Vasta kun yrityksen Google-tili eli Google My Business on varmennettu, menevät yrityksen tiedot julki mm. Googlen kartalle.

Luo yrityksen Google-tili helposti – lue ohje siitä miten lisäät yrityksen Googlen kartalle

Google My Business -profiilin luominen kannattaa ja se on helppoa

Yrityksen tiedot ja Google Maps ovat toimiva symbioosi

Kun olet lisännyt yrityksen tiedot Google Mapsiin, huomaat että kyseinen yhteistyö on kullanarvoista. Varsinkin jos paikallisuus tai yrityksen sijainti on millään tapaa relevantti bisneksen toimivuuden ja myynnin kannalta. Googlen kartan käyttäjät pystyvät paikantamaan yrityksesi suoraan kartalta tai kartta ehdottaa sijaintiasi yrityksesi tietoja hakeville. Parhaimmassa tapauksessa Google Maps kertoo yrityksen tiedot jo pelkästään niille, jotka hakevat toimialaasi liittyvää palvelua, ilman että tietävät vielä yrityksesi olemassaolosta.

Asian vierestä

Lopuksi vielä muutama erikoinen seikka Googlen palveluista. Google Earth on varmasti tuttu mutta entäpä Google Sky? Sieltä näet hieman laajemmin asioita, NASAn satelliittien ottamien kuvien ansiosta.

Sitten löytyy myös Google Mars ja Google Moon. Google Earth -palvelussa voit myös lentää, kun otat kyseisen toiminnon käyttöön asetuksista. Ohjeistus alla: