Google hakukonemarkkinointi

Google-hakukonemarkkinointi kuntoon näillä askelmilla
Mitä kaikkea voi hakukonemarkkinointi olla?
Ota Google haltuun
Google-markkinointi lisää kilpailukykyä
Mistä aloittaa tuloksellinen hakukonemarkkinointi?

Mitä on hakukonemarkkinointi?

Hakukonemarkkinointi ja ennen kaikkea Google-markkinointi on yksi kustannustehokkaimmista tavoista saada asiakkaita. Se on verrattain edullinen markkinointikanava, joka silti antaa tuloksia. Hakukoneista Googlea käyttää Suomessa yli 95% käyttäjistä, joten hakukonemarkkinointi on Suomessa käytännössä katsoen yhtä kuin Google-markkinointi. Yhdysvalloissa lukema on hieman pienempi, noin 75%. Koko maailma huomioiden ollaan kuitenkin 90% käyttöasteella, joten kansainvälistäkin kauppaa ajatellen Google on merkittävin hakukoneiden temmellyskenttä.

Mitä sitten pitää ottaa huomioon, jotta Google ja hakukonemarkkinointi sujuu tuloksellisesti? Listasimme tähän artikkeliin asioita, joita kannattaa ottaa huomioon.

Google haltuun näillä opeilla

Googlea voi hallita niin Adwords-mainonnan kuin orgaanisten tulosten avulla. Google-markkinointi koostuu näiden lisäksi myös display-mainonnasta. Display-mainonta näkyy:

  • Googlen omissa palveluissa, kuten esimerkiksi YouTubessa, Bloggerissa ja Gmailissa
  • Googlen kumppanuussopimuksen piiriin kuuluvilla sivustoilla
  • Nettipeleissä ja erilaisissa interaktiivisissa sisällöissä
  • Mobiilisovelluksissa
  • RSS-syötteissä

Mitä on Googlen Adwords-mainonta?

Googlen Adwords-mainonnan avulla pystyt nostamaan yrityksesi sivuston nopeasti kärkeen hakutuloksissa. Oikein toteutetun mainonnan ja hakuihin vastaavan sivuston avulla saat tuloksia nopeasti Googlen hakutuloksissa. Voit itse määrittää yrityksesi kannalta tärkeimmät hakulausekkeet ja budjetin, kuten myös mainosten sisällön.

Kyseessä on erittäin kustannustehokas tapa mainostaa, sillä mainoksen näkyminen ei suinkaan maksa itse mainostajalle mitään vaan maksat ainoastaan kävijöistä, jotka tulevat mainoksen kautta sivustollesi. Yksi kävijä maksaa jotain 0,10-7€ väliltä, riippuen termin kilpailusta ja mainonnan laadusta. Hinnoittelu menee hakusanojen laatupisteiden ja kilpailutilanteeseen sekä sijainnin mukaan.

Googlen Adwords-mainontaa teet helposti itse mutta ammattilaisen käsissä mainoskampanjoista saadaan parhaiten tehot irti.

Digibyrå tarjoaa Google-mainontaa asiakkailleen, tutustu täältä palveluihimme ja tilaa tehokasta Google-mainontaa yrityksellesi. Tarjoamme myös display-mainontaa ja retargeting-ratkaisut asiakkaillemme.

Googlen orgaaniset hakutulokset

Tiesitkö, että Googlen orgaanisiin hakutuloksiin voi myös vaikuttaa? Kyseessä siis hakutulokset jotka näkyvät heti mainosten jälkeen Googlen hakukoneessa.

Orgaaninen kävijäliikenne Googlen hakukoneesta on kustannustehokkain tapa saada asiakkaita, sillä kyseiset bisneksesi kannalta relevanttien hakujen kautta sivustollesi tulevat kävijät:

  • Eivät maksa sinulle mitään
  • Tulevat omasta vapaasta tahdosta sivuillesi eli heillä on ostohousut jalassa ja sivustosi on vastannut heidän hakuun

Hakukoneoptimoinnissa tulokset tulevat kuitenkin huomattavasti hitaammin kuin mainonnassa. Hakutuloksissa nouseminen voi kestää useita kuukausia, mikäli kilpailu on toimialalla kovaa ja sivuston lähtökohdat heikot.

Hakukoneoptimoinnin eli SEO:n (lyhenne sanoista search engine optimization) tekeminen onnistuu yrittäjältä myös itse, mikäli kiinnostusta ja osaamista sekä resursseja löytyy. Tätä varten meillä on mm. SEO-blogi, josta saa hyödyllisiä vinkkejä sivuston suorituksen parantamista ajatellen.

Digibyrå tarjoaa myös hakukoneoptimointia yrityksille. Mikäli SEO tuntuu liian haastavalta sinulle, ota yhteyttä alan asiantuntijaan ja tilaa hakukoneoptimoinnin palvelut meiltä.

Google-markkinointi pitää yrityksesi kilpailukykyisenä

Kilpailukyky on kaikki kaikessa – entistä nopealiikkeisemmässä yhteiskunnassa pienilläkin asioilla voi olla merkitystä. Potentiaalinen asiakas tekee ostopäätöksen usein yllättävän nopeasti.

Google-markkinointi on nykypäivän kovassa kilpailussa ja digitalisaatiossa erittäin tärkeää. Google on Suomessa tärkein hakukone ja suurin osa sekä kuluttajista, että b2b-päättäjistä aloittaa palvelun tai tuotteen etsimisen sieltä. Siksi sinunkin yrityksen on syytä suoriutua Googlessa hyvin. Hyviin tuloksiin pääsee ainoastaan pitkäjänteisellä tekemisellä ja mikäli tarvetta, oikean markkinointikumppanin valinnalla. Esimerkiksi hakukoneoptimoinnin ostaminen on hankalaa, koska kyseistä palvelua ei Suomessa kovin moni osaa vielä tarjota ja tuotteen ymmärtäminen voi olla asiakkaille hankalaa.

Mistä kannattaa aloittaa?

Mikä on sitten paras tapa aloittaa onnistunut hakukonemarkkinointi?

Kannattaa tutustua alan kirjallisuuteen. Aiheista löytyy kattavasti englanninkielisiä blogeja sekä myös meidän oma, suomeksi kirjoitettu SEO-blogi.

Mikäli sinulla ei ole aikaa tehdä itse kaikkea, tai edes osaa hakukonemarkkinoinnin alueista, pyydä tarjous alan asiantuntijalta. Oikeanlainen kumppani osaa auttaa sinut oikeille raiteille.

Kumppanin valinnassa kannattaa olla tarkka: kysy mitä juuri sinun yrityksesi tarvitsee ja miten tilannetta aiotaan lähteä parantelemaan. Digibyrå antaa aina mielellään ilmaisen alkukartoituksen nykytilanteesta, ja kertoo realistisen mielipiteensä siitä, mitä kannattaa lähteä tekemään. Tuo omat tavoitteesi aina mahdollisimman selkeästi kumppanisi tietouteen!