Brändin löydettävyys ja yrityksen näkyvyys netissä

Yrityksen näkyvyys netissä

Miten saada yritykselle näkyvyyttä Googlessa?

Mistä yrityksen verkkonäkyvyys kannattaa sitten aloittaa? Luo yritykselle nettisivut, jotka löytyvät hakukoneista, etenkin Googlesta. Hyvä luonnollinen verkkonäkyvyys lähtee siitä, että sivut ovat listautuneet Googlen hakemistoon. Tällöin varmistetaan sivuston mahdollisuus näkyä luonnollisissa hakutuloksissa. Mikäli nettisivut eivät ole indeksoituneet Googlen hakemistoon, ei niihin tule orgaanisia kävijöitä ollenkaan. Lue lisää listautumisesta täältä.

Heti kun olet varmistanut yritystäsi tai brändiäsi esittelevän sivuston luonnollisen löytymisen Googlesta, voit siirtyä sen luonnollisen näkyvyyden paranteluun. Yrityksen luonnollinen näkyvyys netissä paranee hakukoneoptimoinnin avulla. Hyvä verkkonäkyvyys koostuu monesta eri asiasta, myös mainonnasta, mutta luonnollista näkyvyyttä parantamalla saat ilmaisia kävijöitä sivustollesi.

Paikallinen löydettävyys – miten parantaa sitä?

Pk-yrityksen verkostoituminen kannattaa myös Googlen kannalta. Pyri siis siihen, että mahdollisimman moni taho viittaa sivustoosi. Ulkoinen linkitys parantaa oman brändin tai yrityksen verkkonäkyvyyttä. Se tuo parhaassa tapauksessa kävijöitä sivustollesi sekä kertoo mm. Googlelle sivustosi relevanssista.

Brändin löydettävyys on paikallisesti yhtä tärkeää kuin pk-yrityksen löydettävyys.  Varmista siis, että myös brändisanat ovat hyvin edustettuna nettisivuilla, kuten myös paikallisuutta edustavat termit. Kerro riittävän paljon mitä tuotemerkkejä tarjoat ja missä sijaitset. Varmista että yhteystietosi ovat oikein niin nettisivuillasi, kuin myös kaikissa hakemistoissa, joista nettisivusi löytyvät.

Ota käyttöön Google My Business. Kyseessä on ilmainen yritysprofiili Googlessa. Sen avulla yrityksen verkkonäkyvyys paranee paikallisesti. Paikallinen löydettävyys paranee mm. Googlen karttapalvelussa sekä luonnollisissa hakutuloksissa Googlen Local Pack -palvelun avulla.

Miten saada lisää asiakkaita?

Asiakkaiden saaminen ei välttämättä ole itsestään selvyys, vaikka brändin tai yrityksen verkkolöydettävyys olisikin hyvää luokkaa. Tarvitset asioita, jotka auttavat käyttäjän matkaa kohti konversiota.

Mikä ihmeen  konversio?

Konversio tarkoittaa sitä kun potentiaalinen asiakas tekee sivustolla sellaisia asioita, joita hänen halutaan tekevän. Konversio voi olla uutiskirjeen tilaus, yhteydenotto tai tuotteen tilaus, tai jokin muu mitattava tavoite sivustolla. Sekin on jo konversio, kun käyttäjä ylipäätään on valinnut juuri sinun sivustosi hakutuloksista, mainoksesta tai vaikkapa toiselta sivustolta johtavan linkin kautta. Esimerkiksi hakukoneoptimointi jo sinällään lisää konversiota, kun sivustosi saadaan nousemaan paremmin luonnollisissa hakutuloksissa ja sen klikattavuus paranee hakujen relevanssin tai hakutuloksen houkuttelevuuden myötä.

Sivuston sisäiseen konversioon vaaditaan erilaisia konversiota parantavia toimenpiteitä. Myös konversiota voidaan optimoida. Ja sitä kannattaa mitata. Yrityksen verkkonäkyvyys saadaan paremmin hoidettua kuntoon, kun asioita on mitattu.