10 syytä miksi tarvitset hakukoneoptimointia

Miksi ostaa hakukoneoptimointia?

Jayson DeMers kirjoitti vuonna 2015 oikein relevantin artikkelin siitä, miksi yritykset tarvitsevat hakukoneoptimointia. Kerrataanpa tuo 10 kohdan lista suomeksi. SEO eli hakukoneoptimointi on yksi eniten nousevimmista palveluista myös Suomessa lähivuosina. Jos yrityksesi ei vielä ole herännyt hakukoneoptimoinnin merkitykseen, kannattaa lukea listauksemme alta.

1. Kunnon optimointi tarkoittaa parempia hakusijoituksia sekä ennen kaikkea parempia käyttäjäkokemuksia

Se ei liene suuri salaisuus, että käyttäjäkokemus vaikuttaa merkittävästi myös hakusijoituksiin. Hakukoneet haluavat nähdä mobiiliystävällistä sisältöä sekä pieniä poistumisprosentteja ja pitkiä vierailuja sivustolla. Haettavaan sisältöön liittyvät relevantit kuvat tai videot poikivat lisäpisteitä niin käyttäjiltä kuin hakukoneilta. Toisin sanoen, kun hakukoneoptimoit sivustoasi, parantaa se yleensä automaattisesti kävijäkokemuksia. Hyvät kokemukset lisäävät tietenkin konversiota, luottamusta ja sivustolle palaamista.

2. Orgaaninen hakuliikenne voi kattaa yli 60% kaikesta kävijäliikenteestä

Teknologiayritys Conductor teki tutkimuksen, jonka mukaan yli 64% kaikesta sivustoille viittaavasta kävijäliikenteestä tuli orgaaniselta puolelta. Tutkimus kattoi 30 sivustoa ja yli 310 miljoonaa käyntiä. Monet muut tutkimukset ovat hehkuttaneet sosiaalisen median voimaan, mutta tässä kyseisessä otannassa orgaaninen kävijäliikenne eli luonnollisten hakutulosten kautta tulleet kävijät veivät voiton.

3. SEO-liidit päätyvät yleensä helpommin kaupoiksi

Search Engine Journal tietää omassa artikkelissaan kertoa, että SEOn kautta tulleet liidit saadaan kaupaksi 14,6% osumatarkkuudella, kun taas kylmät kaupat päätyvät 1,7% osumalla kaupoiksi. Vaikka tämän tilaston lähdettä ei tarkemmin tiedetä, ei kuulosta lainkaan yllättävältä että jotain tiettyä tuotetta tai palvelua etsivät ihmiset päätyvät varmemmin maksaviksi asiakkaiksi kuin sellaiset, joita kosiskellaan muilla keinoin.

4. Saapuvat kuten SEOn kautta tulleet asiakkaat tuottavat enemmän liidejä

2014-2015 State of Inbound Marketing report kertoo, että B2B sekä B2C yritysten ja voittoa tuottamattomien tahojen tärkeimmät liidilähteet olivat sivustolle saapuvia käyttäjiä. Sama raportti alleviivasi, että markkinoinnista vastaavien keskuudessa hakukoneoptimointi oli liidilähteiden numero 1. Hyvä kysymys lienee siis: jos et saa tällä hetkellä liidejä hakukoneiden kautta, niin kuka kyseiset liidit tällä hetkellä nappaa?

Hakukoneoptimoinnin kautta saa paljon liidejä

Kuva: Jayson DeMers

5. Paikallisissa hauissa hyvin sijoittuminen nostaa kävijöiden ja kauppojen määrää

Jos sinulla on paikallinen yritys, yrityksen paikallinen optimointi on todella tärkeää. Käyttäjät tekevät yhä enemmän ja enemmän paikallisuuteen viittaavia hakuja – oli kyseessä sitten sijaintiin, aukioloihin tai ajo-ohjeisiin viittava haku.

Googlen mukaan 50% kuluttajista, jotka tekivät paikallisen haun mobiilissa, päätyivät kaupoille samaisena päivänä. Nämä haut myös tuottivat kovemmalla prosentilla kauppaa: 18% paikallisista mobiilihauista tuottivat kauppaa yhdessä päivässä.

6. Markkinoijat pitävät SEOa tehokkaimpana digitaalisen markkinoinnin strategiana

Tietääksesi kuinka tehokasta jokin asia on, kannattaa mennä suoraan lähteen luokse. Vuoden 2015 State of Marketing report kertoo, että 66% markkinoijista jotka käyttivät hakukoneoptimointia tai hakusanamainontaa markkinointistrategiassaan, pitivät näitä digitaalisen markkinoinnin toimenpiteitä todella tehokkaina. Vain 7% piti SEOa eli hakukoneoptimointia vähemmän tehokkaana toimintana.

7. SEO tekee brändistä uskottavan

Kun sijoitut korkealle hakutuloksissa, lähetät melko kovan luokan signaalin kuluttajalle. Olet avainpelaaja toimialallasi. Vanha sanonta kuuluu:

”Jos haluat piilottaa ruumiin, sijoita se Google-haun 2. tai 3. hakutulossivulle”

Tämä on valitettavan totta. Kun sivustosi sijaitsee bisneksesi kannalta merkittävälla hakusanalla 1. hakutulossivun ulkopuolella, on sillä kaksi negatiivista vaikutusta. Todella paljon vähemmän liikennettä ja maksavia asiakkaita sivustollesi + huono imago brändillesi. Huono sijoitus voi pahimmillaan kertoa käyttäjille, että sivustosi ei ole merkittävä pelaaja toimialaan liittyen.

8. SEO ei välttämättä tarvitse koko ajan suurta panostustacan be a less hands-on strategy than other inbound techniques

Markkinointikeinot kuten sosiaalinen media tai sähköpostikirjeet ovat jatkuvaa toimintaa ja hiomista vaativaa työtä. SEO on toki jatkuvaa prosessia mutta hyvät sijoitukset saatuasi voit yleensä hellittää SEO-tekemistä ainakin vähäksi aikaa. Älä ymmärrä väärin, SEO on jatkuva prosessi!

Mutta siinä vaiheessa kun olet tehnyt pohjatyöt, eli sivusto on teknisesti kunnossa ja sisällöntuotanto tuottaa säännöllisesti lisäarvoa sivustollesi, olet todella pitkällä. Tämä ei ole kuitenkaan rakettitiedettä, vaikka moni SEO-asiantuntija niin saattaa uskotella.Vallitsevalla kilpailulla on toki oma osuutensa työn määrään, ja koviten kilpaillut toimialat pitävät huolen siitä, että optimoinnissakin riittää jatkuvasti tekemistä. Pohjatyöt kun on tehty, niin homma rullaa kuitenkin huomattavasti helpommin.

9. Käytännössä katsoen 3. hakutulossivu on sama kuin ei liikennettä

Jos joku väittää, että kunhan sijoitut edes jossain niin hyvä, niin tämä ei pidä paikkaansa. Tämän vuoksi moni myös tyytyy muodollisiin SEO-tekemisiin, jotka ländäävät sivustosi vaikkapa sijalle 33 (= 3. hakutulossivun 3 sijoitus). SEOn suuri asiantuntijasivusto Moz tietää kuitenkin kertoa, että:

  • Yli 71% klikkauksista tapahtuu hakutulosten 1. sivulla
  • Sivut 2 ja 3 saavat vain runsaat 5,5% klikkauksista
  • Ensimmäisellä hakutulossivulla jopa 67,6% klikeistä menee top 5 hakutuloksille

Kunnon optimoinnilla sinulla on mahdollisuus sijoittua riittävän korkealle – ja tätä kautta saada kunnon näkyvyys ja kävijäliikenne.

10. Suuri osa kuluttajista etsii palvelua tai tuotetta netistä

GE Capital Retail Bankin tutkimus osoittaa, että 81% shoppailijoista etsii ja vertailee tuotteita netistä ennen kuin ostavat sen paikallisesta liikkeestä. Tämä lienee riittävä syy etenkin verkkokaupoille panostaa hakukoneoptimointiin. Jotkut tutkimukset antavat B2B-ostajien osalta, että luku olisi vieläkin suurempi, jopa 94%. Lienee siis oikein väittää, että olipa yrityksesi minkä toimialan tahansa, tarjositpa palvelua tai tuotteita, optimointi kannattaa!

Yksin ja meidän ohjeidemme avulla pääset pitkälle mutta toki ammattilaisten käyttäminen takaa kunnon sijoitukset. Tutustu siis tarjontaamme ja tilaa optimointia tarvittaessa meiltä.

Lisää vinkkejä löydät SEO-blogistamme!